Benchmark Care

VVT-/GGZ-/GHZ-/RIBW-aanbieders

Hoe verhouden de overhead, het primair proces en de productiviteit in het primaire proces van uw organisatie zich tot die van andere vergelijkbare organisaties uit de langdurige zorg? Wat is genoeg en wat is teveel? En wat zijn de ‘knoppen’ om daadwerkelijk te verbeteren? Dat zijn de vragen die de Benchmark Care van Berenschot al sinds 2003 beantwoordt.

Wij hebben samen met bijna 450 zorgaanbieders Nederlands meest omvangrijke database opgebouwd. Onze referentiecijfers kunnen u helpen om te bepalen welke aard, omvang en kwaliteit van de overhead voor uw organisaties passend zijn. Onze definities en referentiecijfers op het gebied van overhead zijn de meest gerefereerde, de basis van diverse publicaties en worden landelijk als richtlijn gezien. 

Waarom meedoen aan de Benchmark Care?

  • Objectief inzicht in uw overhead en uw primair proces, productiviteit in het primaire proces, kosten en opbrengsten en financiële positie;
  • Vergelijking met zorgaanbieders met soortelijke zorgproducten;
  • Concrete aanbevelingen voor verbeteren van uw bedrijfsvoering;
  • Onafhankelijke informatie voor in- en externe verantwoording;
  • Het verhaal achter de cijfers: persoonlijke begeleiding en veel aandacht voor validatie;
  • Inzicht in de administratieve belasting van uw primair proces.
  • Leren van de meest actuele inzichten, best practices en collega-organisaties.

Onze werkwijze

Bij deelname kunt u de online vragenlijst invullen op het Berenschot Benchmark Platform en uw resultaten raadplegen. Op basis van de door u ingevulde gegevens stellen wij een vergelijking op en bespreken wij deze uitkomsten met u in een persoonlijk validatiegesprek. Na validatie en duiding van de uitkomsten stellen wij voor u een individuele rapportage op. In de rapportage laten wij zien waar, maar ook waarom u afwijkt. Daarmee wordt het mogelijk om onderbouwd en effectief te sturen op uw bedrijfsvoering.  Zie ook onze voorbeeldrapportage. Tot slot komen wij de resultaten en aanbevelingen bij u presenteren.

Meer informatie

Standaard. De Benchmark Care 2018 start in april. De kosten worden gedragen door alle deelnemers. Voor € 3.450 (exclusief btw), neemt u deel aan de Benchmark Care.

Abonnement. Veel organisaties nemen (twee)jaarlijks deel aan de Benchmark Care. Voor deze frequente deelnemers is het interessant om voor het abonnement te kiezen. Wanneer u een abonnement neemt voor drie deelnames in de komende vijf jaar (periode 2018-2022), bedragen de deelnamekosten € 2.950 per jaar! U bepaalt zelf in welke jaren binnen deze periode u deelneemt. Een abonnement levert u een totaal korting van € 1.500 op. De abonnementskosten worden vooraf in rekening gebracht.

Optie: invulondersteuning. Onze ervaring leert dat het passend toedelen van de formatie, kosten en opbrengsten aan de benchmarkrubrieken deelnemers de meeste tijd kost. Daarom biedt Berenschot de invulondersteuning aan. Berenschot maakt op basis van uw administratie een onderlegger, verzorgt de toedeling, valideert deze met u en verzorgt het passend invullen van de formatie, kosten en opbrengsten in de digitale vragenlijst. Wij trekken hierin samen met u op. Dit bespaart u invultijd en leidt tot een nog zuiverdere benchmarkvergelijking. De definitieve onderlegger ontvangt u van ons. De kosten voor de invulondersteuning bedragen € 1.100.

Zie ook onze korte presentatie.

Inschrijven

Wilt u uw bedrijfsvoering onderbouwd verbeteren? Schrijf u dan nu in voor de Benchmark Care. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marvin Hanekamp of Simon Heesbeen (030-2916848). Ook kunt u mailen naar benchmarkcare@berenschot.nl.